(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
smetanovo-houbové gnocci
Potřebné ingredience
gnocchi(pro 4 osoby) - 500g sýra ricotta - já nahradila klasickým tvarohem v kostce + 50g nastrouhaného parmazánu + 2 vejce(lehce prošlehaná) + 125g hladké mouky + sůl, pepř
Postup přípravy
všechny suroviny smíchat v těsto... na pomoučeném váu uválet 4 patnácticentimetrové hádky - pokrájet na 2cm kousky a zmáčknout vidličkou... vaříme v osolené vodě doměkka si 2-3min...necháme okapat v cedníku a smicháme s omáčkou
Omáčka - na oleji osmažit cibulku, vmíchat 300g hub(žampionů)- opékat asi 5min, doměkka...přidat 300ml smetany + 120ml drůbežího vývaru + 1lžíci čerstvých tymiánových lísktů, osolit, opepřit - zvolna vařit do zhoustnutí asi 10min
Omáčka - na oleji osmažit cibulku, vmíchat 300g hub(žampionů)- opékat asi 5min, doměkka...přidat 300ml smetany + 120ml drůbežího vývaru + 1lžíci čerstvých tymiánových lísktů, osolit, opepřit - zvolna vařit do zhoustnutí asi 10min
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé